Hľadá mužov, ktorí obrali spoločnosť v Poprade o kosačky za 46.000 eur

04.10.2011 Poprad

Poprad 4. októbra (TASR) – Polícia žiada o pomoc pri stotožnení podozrivých zo zločinu podvodu, ktorí mali firmu z Popradu obrať o 296 kusov kosačiek a spôsobiť tak škodu vo výške takmer 46.000 eur. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová informovala, že doposiaľ neznámy páchateľ v mene spoločnosti so sídlom v Senci kontaktoval pracovníka špedičnej spoločnosti v Poprade s ponukou vykonávania nákladnej prepravy tovaru.
Na základe tejto ponuky spoločnosť zaslala mailovú objednávku na prepravu kosačiek z popradskej spoločnosti k odberateľovi istej spoločnosti v Poľsku. Po následnej dohode podozriví 27. júna pristavili nákladné motorové vozidlo nezistenej značky s návesom v nákladných priestoroch poškodenej spoločnosti. Vodič predložil pracovníkovi vodičský preukaz a do pristavenej nákladnej súpravy následne naložili kosačky značky COMBI 48 B a COMBI 48 S B.
Vodič s nákladnou súpravou i naloženým tovarom z priestorov spoločnosti odišiel na doposiaľ neznáme miesto. Pracovníci spoločnosti následne zistili, že tovar do Poľska dopravený nebol. Svojím podvodným konaním neznámy páchateľ uviedol do omylu spoločnosť so sídlom Poprad – Matejovce a spôsobil tak škodu vo výške takmer 46.000 eur.
Karnišová dodala, že popradský policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin podvodu. Polícia vyzýva občanov, ktorí spoznajú podozrivých, aby sa ozvali buď osobne na Okresnom riaditeľstve PZ v Poprade, alebo to oznámili na známom telefónnom čísle 158.
 

Vyberte región